Radovi na Automobiliji!
U tijeku su radovi na portalu oko ugradnje novog Komunikatora i novih korisničkih profila. Zbog toga na portalu ne rade svi linkovi ili linkovi vode na web stranice koje neće biti ispravno prikazane. Sve greške će biti ispravljenje u najkraćem mogućem vremenu.
M 30 god., Zagreb Član od 21.07.2008. Pošalji poruku
Online status: offline Poruka: 161 (mladi forumaš) Status: urednik rubrike, viši moderator Ocjena forumaša:
Napisano: srijeda, 26.11.2008. u 9:21 Tema: Cijena prednjih stakala za VW Passat
Ja sam jednom gledao za Nissana Primeru, ali u Bosni, jer je tamo dosta jeftinije. Cijena je bila oko 60€, a staklo je bilo obično, bez ikakvih ukrasa po njemu. Pretpostavljam da tamo ne bi nikako trebalo biti skuplje od 100€. Moj prijedlog je se raspitaš po auto-otpadima i kupiš to na auto-otpadu zato što ćeš proći jeftinije. Najneisplativija opcija je da ideš u ovlašteni servis i naručiš novo baš u ovlaštenom servisu.
Naime, radi se o tome da nekoliko tvornica u cijelom svijetu proizvodi šofer-šajbe za sve marke auta. Postoje i kod nas automehaničari i sl. koji direktno naručuju šofer-šajbe od proizvođača i uzimaju proviziju do 30%, a odabir za narudžbu se vrši kataloški prema godini proizvodnje auta i modelu. Obično imaš i mogućnost odabira u smislu da li želiš bezbojno, zeleno ili smeđe staklo, ili sa nekim uzorcima i dodacima. Isti posao rade i ovlašteni servisi, ali ti naplate to isto staklo nekoliko puta skuplje nego što ono ima tržišnu vrijednost.
Ja ti mogu dati kontakt podatke osobe koja to radi u Sarajevu, ali nisam siguran da ti se isplati ići u Sarajevo radi promjene šofer-šajbe.
Automobilija.net promovira uporabu besplatnog sotfvera kao što je besplatni paket uredskih programa OpenOffice ili besplatni operativni sustav Kubuntu Linux.
Portal također preporuča uporabu najnovijih verzija modernih web preglednika kao što su Mozilla Firefox ili Microsoft Internet Explorer.